Friday, December 30, 2011

ceritera cinta

assalamualaikum dan salam sejahtera semua. :)

oke. dh lama x mengupdated blog ni sampai dh nmpak sawang2 nya. hehe.
bukan sengaja. sekarang tgh study week n few weeks b4 ni mmg la teramat sibuk dgn segala mcm test dan jugak ospe y smpai memeningkan kepala.
hehe. mungkin sekrng dah bole bernafas sedikit:))

hehe. smlm apa y saya buat?study?hehe. ada la sedikit.
ape lagi?hehe. rasanya mostly org tau kan smlm last cerita Tentang Dhia y kat tv3 tue.
hehe. saya x la pegi bilik tb semata2 nk tgk cerita tue. hehe.
mula2 kena study dulu la kan. sedapkan hati. haha
then, mizah dtg n dlm kul 11.30 kami pon mula la siap2 nk menonton.
hehe. gaya mcm nk buat ape je kan. padahal nk menonton cerita je.:p

seriusly saya mmg x suke cerita y sedih2. huhu. kenapa? sbb dia akan effect mud saya after sy tgk cerita tue. hehe
especially cerita mcm mlm td. waaaaa. rasa mcm laju je air mata nk mengalir. sob2. T___T
hehe. org kata tue bukan x suke. tue suke la namanya. kan2? :D
hehe. pape pon cerita tue mmg berjaya memberi impak kepada saya dengan kebaikkan Dhia y mmg x terkata. kadang2 sy terfikir. ada ke ye perempuan y sebaik itu?
kalo ada mmg bertuah la kan si suaminya. :))




dugaan ni Allah bg ada bnyak sbb.
salah satunya nk menguji kita samada kita benar2 beriman kepada dia atau tidak. kan? ye la. bila kita menerima dugaan itu apa y kita akan lakukan?dekatkan diri dengan Nya atau semakin jauh?
second. Allah nk dekatkan diri kita y semakin jauh dr Nya. itu tanda Allah syg akan kita.
kenapa? sbb Allah x nk kita semakin jauh dr Nya dan sbb tue la dia kurniakan dugaan tersebut supaya kita kembali sedar y kita sudah jauh tersimpang:))

ada jugak org kata bila Allah berikan kita dugaan itu sebenarnya Dia cuba nk meringankan dosa2 kita sbb dugaan tersebut dianggap sebagai balasan n y bezanya balasan ni cash didunia. :).
pelbagai pendapat kan. kita masing2 ada pendapat masing.:)
cuma pesanan dr sy semua dugaan y dtg tue ada hikmah disebalinya:)

oke. done with Tentang Dhia.
smlm incik Ahmad bg satu lagu ni dan dia suruh sy dgr:)
"the one that got away"
disini
seriusly. lagu ni sgt sedih. huhu. terasa mcm sy pulak y jd watak perempuan dlm tue. huhu
kadang2 kita dah merancang dengan sgt sempurna dan apa y dirancangkan x berjalan dgn sempurna.
kita hanya mampu merancang. tapi Allah y menentukan segalanya.

Ya Allah. sesungguhnya kami hanya hambamu y lemah dan kurniakan la kami kebahagian di dunia dan akhirat. amin:)



p/s: there will b no rainbow without a rainy day first.:). insyAllah setiap y berlaku ada hikmahnya dan Allah tahu apa y terbaik untuk kita. :)

Monday, December 5, 2011

frens.

when friends does'nt contact u at all,
doesn't message u at all,
it doesn't means that she totally forget u.
actually u r there deep inside her heart and her mind too.
she just doesn't show it :)

my mom.

i mis my my so much even after hearing her talking a lot just now.
thanks mom for bringing me up til i become a person name adliyanti.
even how bad i am. she still love me.
taking care of me when i sick.
preparng my favrte food when i asked.
i'll love u mom. no matter what happen.
i love u yesterday, now, tmrow n forever.
insyAllah:')


Thursday, December 1, 2011

that moment that i miss

bukak fb dan tgk banyak post2 adek2 yang baru je habis spm:)
of cos most of them amatlah happy..
but ada jugak sesetengah y sdeh..
it not because of they can't answer the spm.
also not because they fear that they will not get a gud result.
but it because they feel sad leaving their fren, their beloved fren.

n it makes me feel sad too.
the same goes to me few years ago.
when mom n dad came and want to bring me back home,
i feel like crying.
no, bukan feel but already crying.
n even now i feel like crying.:')

of cos, i love all of my frens,
my revo frens:)..
n will always remember them,
wherever i go,
even time go faster and we become old one day.
insyAllah,
i'll remember u, my dear frens:)

Tuesday, November 29, 2011

as if.

to whom should i tell.
the things that i feel.
as if the star can hear me.


as if the moon can understand.
as if the sun can calm me.

as if the clouds can hug me.


i need it.
please.

Saturday, November 26, 2011

mari bersama2:)

selamat menyambut awl tahun kepada semua kwn2 dan pembaca sekalian..:)
esok is awl muharam..:)
dan seperti selalunya kita perlu membuat azam tahun baru:)

azam sy?
hee..x perlu la rasanya nk di mention sedetailnya disini..
tp sy sgt berharap i will be better untuk tahun y akan dtg..
esok la kan n 4 whole taun dpn dan depan2 dan depan3..

supaya sy jadi seorg hamba y bertakwa..huhu..
maklum la..dah banyak buat salah kan..terasa diri ni sgt jahat:((..
seorg ank y solehah untuk mak dan abh sy..untuk umie dan ayh:)
serta seorg pelajar y berjaya.insyAllah:)

supaya sy lebih kuat untuk mengharungi semua masalah dan dugaan yang dtg menimpa..
i used to hear this:
- Allah tidak akan menduga hambaNya dengan sesuatu kecuali Dia pasti hambaNya mampu untuk mengharunginya.

mknanya sy mmg mampu untuk jadi kuat n tahan dengan semua dugaan itu!:)

jadi sekali lagi selamat menyambut awl muharam:)
selamat tahun baru..
dan semoga tahun baru ini membawa seribu satu makna dalam diri kita semua:)

Thursday, November 17, 2011

nak. nak. nak.

sgt teringin dan teringin nak mkn kfc..T_T
sejak dua tiga hari lepas lagi..
bukan..
since cuti hari tue lagi..
nak nak dan nak..

jum kita tgk gambr pon jadilah untuk mengembirakan hati..
oh hati nnt kita pegi mkn oke?eh silap!oh perut!hati sila bersabar:)

 sedapnye aym..sob2T_T..
sehingga menjilat jari..nyummy..

 beger pon sedap jugak:(

 ni pon..:((

 ni po sedap:((

 ini incik ahmad suke:))

ini saye sukeeeee:(((
tp sekarang dh susah nk mkn ni..depa jarang2 buat..sob2T_T

 ni kalo mkn mesti teringat kat sorg kwn time HKJ(hari kebudayaan jepun).
dia beli ni la time ats bas on da way nk balik sekolah.
hehe..lawak..
tp sekarang sume dah lost contact:(

ini sgt sedap!even tok pon suke mkn..ngeee:D

haaa..ni antara latest promotion y ada..kih2..:D



ni yang paling sy teringin!!nk jugak..sob2..tp x larat nak gerakkan kaki ke kfc even sekangkang kera je dr usm:p

sesak.

sesak sesak dan sesak.
jam jam dan jam.
jem jem dan jem.
kaya kaya dan kaya.
butter butter dan butter.
tambah roti sekeping dua dah bole mkn..hehe

haha..
ok..dh melalut..nk fokus kat perkataan sesak sahaja:)
this sem my whole day sesak..
sesak dan menyesakkan..
amat lah sesak even single space nk bernafas pon tiada..
uhuk2..sesak nafas..
oh tidak!..T_T
mengapakah?

dengan kelas dr pagi ke petang with only little gap,
dengan segala test2 kecil sampai test2 besar termasuk OSPE n presentation y amatlah banyak. sob2..T_T..
please adliyanti..
be strong ok?

dan untuk incik ahmad sy juga y sedang bertungkus lumus serta bersesak2 juga dekat opis..
all da best:)..i'm praying da best untuk awk:)

Thursday, November 3, 2011

my curik quotes:p

haaa..hari ni sy nak menjalankan misi mencuri dan 'menginterpret' gambar2 quotes dibawah ni sume..hehe..x dak keje..maklumla dah cuti..hehe..
even banyak homework y sedang menunggu:p
ish2..sila jgn tiru perangai sy:D

wah!sweet kan2 kan2 kan2?hee..quote ni x semestinya untuk bf or gf je..untuk kawang2 pon bole..
haa..especially kawang baek..
tp bila kte dh makin besar ni kte dah jadi makin renggang kan ngan kawan baek kite..
mungkin masing2 dah ada kehidupan sendiri y perlu diberi perhatian.
tp x bermakna lansung y dia lupakan kita kan?
sy syg kawang2 baek sy..<3



haaaa..ni pon sama jugak..seee..kawang2 mmg memainkan peranan y penting kan dalam hidup kite..
x kire susah senang sure ada kat belakang giving their support..:)



haaa..ni nasihat untuk kawang2 boy2 sy:)..
ini apa y quote ni kate..x semestinya betul ok?it depend on u:)

ini mcm tanda2 org jatoh cinta je..:DD
without reason eh?
kalo family ke kawang2 mesti la ada reason kan?ngeh2..kantoi:p
truely agree wif this!bila kite menerima kesalahan tue x bermakna kita bersetuju dengan kesalahan itu. tp sebenarnya kita cube untuk memperbaiki apa y salah n become better person:)
dr kita menuding jari kepada org laen..kan2?:)

ini sy y dulu..da old adliyanti y sgt mementingkan apa y org rasa:)
tp kadang2 kita juga perlu bersuara agar kita x menyakitkan diri sendiri pulak..kan?:)
expres ur feeling.

ini pon satu lagi..dlm islam pon kate x baek kalo x bertegur sape lebih dr tiga hari kan?
kalo gado ngan sape2..u should b da first y mintak maaf n thats show u r more rational than he/she:)
x salah kan kalo kita maaf..n maaf is the keyword in maintaining a gud relationship:)

hehe..jiwang2..sila abaikan ini:p
but seriously.
its true:')
yeah!expres ur feeling. bukan sy y kate. lectrer stres y kate..ngeh2..:DD


selebar mane pon senyuman kita, bila sedih it still can't cure the pain inside..huk2..:((
hehe..teremo sudah:p

i wont leave u:)



rite!:)
my mom, my dad, adek2, kawang2, n ahmad azwan:)
i need all of u:)

:)

in order to be cure from a pain, we need to forget the pain first:)
even sy ni seorg y pelupa, but i'll try my best:)

haha..ini selingn oke?:p

u look more beutiful with it:)))

only u:)


hehe..ok lah!selamat menonton kesemua gambr!
selamat hari raya..hehe:p

Tuesday, November 1, 2011

seumur hidupku:)

berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki

tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu (kepadamu)
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

wooo aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
nananana nananana nananana nananana
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
seumur hidupmu [4x]

ini adalah lirik lagu.
y saya rasa sgt best!
hehe..mestilah kan..suke lagu2 y hapy ending je..cerita pon mostly org ske y hapy ending.
n da same goes to lagu!hee..

sy suke lagu y sentimental mcm ni sbb sy ni seorg y sgt sensitif:)
n lagu ni sy tujukan untuk incik ahmad. i luv u:)

sila abaikan video tue..dgr lagu saja oke?:p


gurls day out. n one litle boy:)


chak!
assalamualaikum..hai kawan2..sekali lagi sy mengupdate blog untuk hari ini..hehe..
mungkin rasa sedikit tenang sbb dah abis satu test..
even ada lagi dua bnda penting sebelum bole balik rumah..hee..
tp y penting dh nk balik rumah!seriusly..sgt rndu mak..rndu abh:)..adek2 jugak!

haaa..waktu ke kl tempoh hari..kami ada beli hadiah untuk akak:)..y kt atas ni..with her beloved son n sy y comel!
kami pon pk la bile waktu y sesuai nk bg..hadiah tue as a bufday present..belated bufday actually..hee:))
dan y semua sedia maklum kelas kami pack..dr pagi sampai la ke petang..
mmg x de masa nak spent sama2..huhu
dan nak dijadikan cerita hari tue kebetulan kelas cancel..
yea!kami pon amik kesempatan untuk keluar sama2..hee

first kami pegi amik baby kasyah dulu..kat rumah tok dia..hee..
sekarang dia dah pandai cakap2 ngan kami tau..ske2..sgt comel!

x caya?tgk ni!heee


video

refer minit ke 0:33
heee..comey kan2..:))
mcm sy la..
heee..perasan!..ok..kami pegi mkn2 kat mc d..tp x banyak gmbr y bole diupload sbb sy x amik..nnt sy pg amik kt kwn sy n pastu sy masukkan oke?

ini mane y ade..heee


sy pon nk kuar jln2 jugak!hee..:DD


ni ezat dan mizah!:))

ini ibu dan kasyah!heee..dua2 x nk tgk kamera..sob2..T_T

k lah..nnt kna make sure depa tgk kamera. bye!

x tau.

hehe..abaikan tajuk..
actually x tau nak bg tajuk ape..
baru je lepas ca n now i dah on9..ish2..mmg x patot..hehe
esok ada tutuo ethic n lusa ada another ca n i shoulnt do this..tp nk jugak!one of my way nk release stres..
yeke?:)

sekarang ramaikan y asyik post quotes2 y best n sometime sy pon tertarik ngan gmbr2 tersebut y sememangnya kadang2 expres ape y kita rasa..hehe..
ok..ape y sy melalut ni..-_-'

jum kte tgk gambr2 n quotes y sempat sy copy n paste..hee
maaf lah kepada y kurang selesa dengan post ini sbb sekarang sy rasa nak jiwang sket:p


im truely agree wif this..sometime kepercayaan tue penting n how we make our luv grow each day will ensure that our relationship last longer:)..


kena saling percaya antara satu sama laen baru semuanya akan ok. anybody agree wif me?:)


hehe..y ni sy plg ske. i have my own stand on this n actually it depend on the individual right? but most gurl suke dilayan dengan baek:)

sama jugak mcm pic kat ats..hehe..but this suit me better:).i think.


 ni selingan..hehe..ni alasan actually..kan2?sbenarnya dia mmg dh ngantok pon..;p..haha..tue pendapat sy..:DD

ok lah!nnt sy pick pic of quotes y x jiwang2 pulak oke?hee..
tadaaaa~

Monday, October 31, 2011

second day: jln2 cuci mata smbil habiskan duet:p

taraaaaaa..hehehe..
ini second part ea..
hari kedua berada dibumi asing..hehe..ayat mcm pegi oversea je kan:p
xla..duduk kat malaysia lagi..sila jgn berangan..hee
our secnd day on trip ke kl..ngee:pp

mengikut plan asal nk bgun awl dan bergerak keluar dr ukm tepat pukul 8 pgi..hehe
tp pkul 10 pagi pon kami masih di ukm..hehe..
angan-angannya sbb x nak sesak2 ramai2 esok..
maklumla kan deepavali..haa..
mesti semua nk pergi bersuka ria jln2 cuci mata..
kalo yng anak angkat jpa tue bole la shoping sakan..
kan2 kan2?:p

tbe2 teringat kat p.ck bas rapid waktu nak pegi one utama semalam..eh2..silap..hari tue..haha..
waktu pergi seoul garden.
kami tanya la p.ck tue..ramai ke student dtg one utama ni?
p.ck tue kata: pok cik x dan nak pegi tanya y naek bas nie, ko student ke dah keje..haha
ok..alasan y logik..-_-'

pastu p.ck tue tambah lagi..kalo x de 10 ribu x yah la nak pegi shopping sini(one utama)..haha
ok..sekali lagi terkena..T_T..sob2..
mmg sure la kan kami x dak 10 ribu:p
jadi kami masuk one utama, cari seoul garden tanpa toleh kekiri mahupun kekanan dan masuk seoul garden, makan, dan terus balik..haha..x boleh shoping situ oke?:p

 ok..dah jauh tersesat..hee..kembali kita ke stesen ktm bangi..
kat sana boleh la nak kata mmg amat ramai org n dah bersempit2..huhu..
serius..x pnah lagi jumpa keadaan y mcm tue..
nk beli tiket pon berbaris sgt lah panjang..kadang2 ada p.ck ngan m.ck tue nak beli tiket terpaksa jugak beratur..kesian kat mereka:((

dah dpt tiket kami pon tggu dan tggu train..waaa..lambatnye..
xpe2..sabar oke adliyanti..kataku dlm hati:p
teng..teng.....teng..(mcm bunyi org nak buat announcement tue)
keretapi akan tiba dalan 5 minit lagi..
haaa..mcm tue la kot dia ckp..hee..lupa dah..
kami pon berdiri dan tggu..
tppppppp...sob2..
amat lah ramai org dlm train tue..huuu..
mmg x bole masuk dah..kami pon buat keputusan untuk tggu train y seterusnya..sdeh kan?:((

oklah oklah..x nk dah cite sdeh2..hehe
anggap kita dah smpai pon kl cntral ok?kalo nk cerita sedetailnya mmg bole nages sekali lagi..hehe..mcm mana dlm train tue..hehe..x payah cerita..rasanya mostly org pon dah tau kan?ngee
sesampainya di kl central kami pon masukkan beg dlm kotak besar..
eh bukan..locker besar n kna byr sewa rm15..hehe..
pastu kami pon bergerak ke masjed jamek jumpa dengan encik buncet:)
eh2..x bole panggil dia buncet dh..nnt mendoakan dia buncet kan?hehe..incik ahmad..haa:))

destinasi kami hari ni jln2 shoping2 dan cuci mata..jadi incik ahmad bwk kami ke ts..hehe
kat sana tempat first y kami cari adalah benda kat bawah ni:p

ni haaaaa..:p

makanan!ehehehe..

sbb semua org dah lapa including me..hehe..mana x nye..pagi2 sy dah bergerak ke kolej kajai untuk jumpa dengan achik sy:))..
dah lama x jumpa dia n i mis her so much:)..so pas jumpa ok la dah kan..heee

so kami pon order dan menunggu makanan tiba..ngeh2..

aym sy kecik:(..x aci!

ayam ezat ngan azwan besa..x aci!

sedapnye air!

dh siap mkn sume muka hapy..hehe

sy siap paling cepat(bukan sbb lapa sbb aym kecik..haha..alasan!)

x tau la ni pinggan sapa..ish2

selesai makan kami pon x tau nk pegi mana dah..hehe..(mmg sume asyik pk mkn je kan dr tadi:p)
so kami pon pusing2 tgk2 ape y patot..fana dah ada list bnda y nk dicari..hehe..so proses pencarian bermula..ngee..

sy?hee..sy cari kasut untuk jln2..serius..x larat dah nak pkai wedges tinggi2..ingat nak pkai kasut rendah2 je..hehe..
tp..sob2..mostly semua kedai y masuk sume x berkenan dihati..kalo ada y berkenan pon mesti x sesuai..ish2..
sampai incik ahmad kata: kalo semua kedai kat ts ni masuk tp x dak satu pon kasut y ok mmg melampau..hehe:p
ok..dia melawak je ea..nada melawak..ngee

pas kecewa x dpt cari kasut kami pon cari tmpat nak duduk:p
oke mmg sy y nk duk..hee:pp
kaki sudah penat gara2 wedges..hehe..
tp incik ahmad buli sy..T_T..sob2..
dia x nk rehat!kesian kakiku..sob2..lastly dia kna belikan selipar supaya sy dpt jln dengan betul..heee..padan muka!:p..(jgn marah ea awk:))


oh!baru sedar gmbr ni ada..incik ahmad y amik:)
serius nye muka sy:p


 ni b4 balik..hehe..baru sedar y sy ni rendah dr dia:p


apa yang sy dpt selepas trip tue?

banyak:)..
even x banyak y saya shopping but it really means a lot to me:)
belaja mcm mana nk survive kat tempat org..
bayangkan la x pernah sampai tempat tue n kami perlu survive semuanya sendiri..
mcm mana nak cari transport y betul ke tempat y betul n alhamdulilah kami x tersesat:)
mungkin kalo sy tercampak ke kl sorg2 sy dah bole survive but then sometime mungkin sy still perlukan others to help me:)

ada sekali tue waktu tggu bas nak pegi seoul garden rasanya kami dh hampir givup..yela..
hampir sejam kami tggu bas tp x sampai2..but at last we manage jugak untuk sampai ke situ..
so kat sini Allah dah tunjuk..
kita kena usaha betul2 kalo nk kan sesuatu..kan?:)
kna praktis time blaja ni..hee

pastu sy dpt 3 helai baju baru!hee..suke:)
n satu tue warna sama ngan baju incik ahmad y kat bwh ni..ske2..:))
n sy dpt spend masa sy dgn dia:)
ok..x nk tulis pasal kami byk2..
i know x semua org suke dgr cerita cinta ni..hehe..kan2?:p
ni baju y kami beli time kuar hari tue:)

lastly, 
to ezat ngn fana..mmg best dpt jln2 ngan anda2..nnt kalo ada masa kita pegi jln2 lagi oke?
to angah: terima ksih tumpangkan kami bermalam kat bilik anda:)
to azwan: thanks dear. i luv u:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...